Menu Sluiten

Social media strategie

Social Media Strategie

Als online marketing stagiare bij Offerte B.V. kreeg ik van mijn stage begeleider de opdracht om social media accounts voor de organisatie op te starten en bij te houden. Het bedrijf had enkel een Facebook pagina waar niet veel mee gedaan werd. Verder wilde het bedrijf zich nog zichtbaarder op social media maken. Daarom heb ik een social media strategie ontwikkeld in het begin van mijn stage.

Resultaat van de social media strategie

Het plan van aanpak voor deze strategie bestaat uit 8 verschillende stappen.

Stap 1; Op Pinterest aan de hand van de re-pins, volgen van borden en favorieten kijken welke onderwerpen, categorieën van Offerte B.V. tips en afbeeldingen interessant zijn.

Stap 2; De interessante onderwerpen klaarmaken voor het doorposten op andere social media kanalen.

Stap 3; Begin met het doorvertalen naar een Instagram post, en posten.

Stap 4; De post herschrijven en verwijzen naar bestaande offerte.nl pagina’s, indien deze niet aanwezig zijn de content voor Offerte zelf schrijven.

Stap 5; De zelf geschreven content op Offerte plaatsten.

Stap 6; De herschreven post eerst op Google+ en dan de exacte kopie op Facebook plaatsen.

Stap 7; De posts van Instagram, Facebook en Google+ zijn geplaatst en herschreven naar B2B content. Deze ook op LinkedIn plaatsen voor meer naamsbekendheid en bedrijfsaanmeldingen te krijgen van de beoogde categorie.

Stap 8: Evaluatie, kijken hoe de post bij het publiek aankomt. Wat moet er anders of juist hetzelfde en begin weer bij stap 1.

Naast het stappenplan is er ook een planning gemaakt. In deze planning staat; welke dag/datum/week, categorie, doelgroep, zoekwoorden/(hash)tags, titel van de posts en op welke social media kanalen de post geplaatst zal worden. Deze social media strategie is nu ook daadwerkelijk in gebruik bij het bedrijf. Tevens heb ik aan de hand van deze strategie de gekozen social media accounts aangemaakt en bijgehouden. In het begin waren mensen uit mijn omgeving redelijk neutraal over mijn werk en bedachte strategie. Na een aantal weken was er een duidelijke en sterke groei te zien op Facebook, Pinterest en Instagram. Het aantal volgers namen toe, er werden meer posts geplaatst en deze werden na verloop van tijd ook meer geliked, gedeeld en erop gereageerd.

Bekijk de hele Social media strategie

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *