Menu Sluiten

Website optimalisatie (SEO)

Website-Optimalisatie-SEO

Waarom is SEO belangrijk? Als je meer organische bezoekers naar de website wilt trekken is het belangrijk dat je de website optimaliseert voor de zoekmachine. Met behulp van het verbeteren van de content en techniek kan je een hogere positie aannemen in Google. Met een hogere positie in Google krijg je meer bezoekers naar je website.

90%

90% van de zoekers bekijken alleen de eerste pagina in de zoekresultaten.

75%

75% van de zoekers bekijken alleen de eerste 5 zoekresultaten.

40%

40% van het organische verkeer gaat naar het eerste zoekresultaat.

Wat is Zoekmachine optimalisatie:

Zoekmachine optimalisatie is ook wel SEO (Search Engine Optimization). Met behulp van SEO kan je website hoger scoren in de organische zoekresultaten van Google. Google optimalisatie verhoogt de vindbaarheid van de website.

Zoekmachine optimalisatie is een combinatie van het optimaliseren van content, website technieken als meta, alt teksten en linkbuilding. Door het verbeteren van de content op zoekwoorden. En door de website techniek te verbeteren, krijgt Google meer duidelijkheid waarover website gaat. Hoe relevanter je website, hoe hoger de kwaliteitsscore is die Google toekent. Met als resultaat dat je website op belangrijke zoek thema’s zal stijgen in Google en meer relevante bezoekers zal trekken.

Bij SEO optimalisatie kijken we naar:

  • SEO content: Schrijven van waardevolle teksten waarin op subtiele wijze rekening gehouden wordt met Google.
  • Linkbuilding: Helpt Google beter te begrijpen waar de pagina over gaat. Dit doormiddel van interne en externe links. Deze geven aanvullende informatie te geven.
  • Technische SEO: Zorgt dat Google de website foutloos kan lezen. Hierbij wordt er gekeken naar de H1, H2 (H3), meta. Denk hierbij vooral aan meta descriptions, meta keywords en meta titles.
  • Sitemap: En hoe deze het best gemaakt kan worden.